WAT JE MOET WETEN VOOR DE TOUR

Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 per startnummer. Het startnummer is te verkrijgen door bij tankstation DCO de Croon in Klarenbeek een Wiesneuzentourkaart te kopen. 

HOEVEEL MENSEN?
De tour is niet uitgezet voor groepen waarmee je normaal de wiesneuzenkwis mee zou doen. Het leukste is het om de tour met 2 tot 5 personen te doen. Het is natuurlijk erg gezellig om dit met je gezin te doen, houdt er alleen wel rekening mee dat de tour niet is uitgezet voor kinderen en dus de moeilijkheidsgraad hier ook op aangepast is. Uiteraard is het wel gezellig om ze mee te laten lopen/fietsen en zoeken!

 

EEN QR-CODE

De moderne variant van de streepjescode. Een QR-code is een vierkant dat is opgebouwd uit zwarte en witte blokjes. De QR-code wordt in de Wiesneuzentour gebruikt om op een bepaalde plek te komen om onze website. De QR-code wordt met de camera van een smartphone en met een QR-lezer omgezet in een URL. Vervolgens verschijnt de bijbehorende website. 

Check bij de bovenstaande QR-code of het jou lukt om een QR-code te scannen!

EEN GPS-LOCATIE ZOEKEN

gps-coördinaten zoeken

In de Wiesneuzentour is het ook handig om te weten hoe GPS-coordinaten werken!

Zoeken zonder adres

Met bijv. Google Maps kunt u met een adres of bijvoorbeeld de naam van een hotel of plaats, zoeken naar plekken over heel de wereld. Elk plekje heeft een unieke code door zijn lengte en breedtegraad. Met deze lengtegraad en breedtegraad is heel nauwkeurig te bepalen waar een plaats zich op aarde bevindt. Het heeft altijd 2 cijfers en des te meer cijfers achter de komma (punt in het geval van Google Maps) des te nauwkeuriger de plek te vinden is

Gps-coördinaten opzoeken op je mobiel

  • Tik op de app Google Maps of de app Kaarten.
  • Typ de coördinaten (inclusief punten en komma’s) in het zoekvak bovenaan. Bijvoorbeeld: 52.1688, 6.0662
  • Tik op het vergrootglas.

Er wordt nu een speld geplaatst op de coördinaten. U kunt nu bijvoorbeeld een routebeschrijving naar dit punt opvragen.

PRIVACY
Bij inschrijving en deelnemen van de wiesneuzentour stem je automatisch in dat je toestemming geeft dat er foto’s van jou gemaakt mag worden. Dit zal in de praktijk betekenen dat er foto’s van jou en jouw team op internet of in de krant kunnen verschijnen. Óók van de foto’s die je moet maken voor de opdrachten en ons toe moet sturen.

Mocht je nog vragen hebben over de inschrijving mail dan naar wiesneuzenkwis@gmail.com.